Desert prajitura cu foi fragede si crema de ciocolata

de Rahela Velicu in Prajituri, 10 Mar 2017 | 13264 vizualizari

 

O prajitura extrem de delicioasa, dureaza ceva pana este gata, dar merita asteptarea. Reteta si aici - http://noiinbucatarie.ro/foi-fragede-cu-ciocolata/

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente foi:
    • 1 cana de zahar
    • 1 cana lapte
    • 1 cana ulei
    • 1 plic de amoniac stins cu 1 lingurita de otet
    • faina cat cuprinde ( aprox.880-900 g)
    Ingrediente crema:
    • 2 tablete ciocolata cu lapte sau cu alune
    • 1 litru de lapte
    • 400 g zahar
    • 5 linguri cu faina
    • 200 g unt
    • 1 esenta de vanilie
    • cacao

Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu foi fragede si crema de ciocolata:

Mai intai, pregatim crema: punem laptele, faina, zaharul si ciocolata pe foc pana cand se ingroasa suficient de mult (aproape cat budinca, dar este putin mai subtire). Lasam la racit, dar mai amestecam din cand in cand, sa nu formeze pojghita. Cand mai este inca calduta, adaugam untul si mixam, adaugam si esenta de vanilie. Crema nu este foarte groasa momentan.

Pregatim foile: punem intr-un bol, zaharul, uleiul si laptele. 

Masuram cu aceeasi cana ca unitate de masura. Adaugam faina, aprox. 900 g si framantam aluatul, va rezulta un aluat sfaramicios si uleios.

Impartim aluatul in 5 parti si intindem foi cat de subtiri. Le intindem direct pe hartia de copt si cu hartia de copt le punem pe fundul tavii si le coacem 15-18 minute sau pana cand incep sa se aureasca pe margini. Dupa ce se coc, le desprindem foarte usor de hartia de copt, pentru ca sunt foarte casante, se pot rupe usor.

Asamblam prajitura: foaie, crema, foaie si oprim putina crema sa punem si deasupra. Punem prajitura la rece pana a doua zi, ca sa se inmoaie foile si sa se intareasca crema. Pudram cu cacao si portionam.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Atentie la foi, sunt foarte casante!

2

Deasupra, puteti doar sa pudrati cu zahar pudra sau cacao.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi fragede si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Verdens Beste